Hazai hírek Vélemény

Angollektorok a pozsonyi gimnáziumban

A pozsonyi Duna utcai gimnázium harmadik alkalommal kapcsolódott be az AISEC polgári társulás által szervezett Educate Slovakia projektbe, melynek célja a fiatalság interkulturális érzékenységének és globális gondolkodásának fejlesztése a nemzetközi viszonyok megismerése és a nem formális oktatási módszerek alkalmazása által. Az iskola a honlapján számolt be az interkulturális hétről.

„A projekt keretében a bejelentkezett iskolákba két külföldi lektor érkezik, és egy héten keresztül angolórákat, interaktív foglalkozásokat tartanak, de fontos szempont az is, hogy megismertessék országukat, kultúrájukat. Január 13-tól 17-ig volt tanári karunk ideiglenes tagja Rustam Azerbajdzsánból és Carissa Indonéziából, akik bemutatták a gimnazistáknak hagyományaikat, tipikus ételeiket, szokásaikat is.

interkulturális Angollektorok

A projekt iskolai koordinátora Popély Andrea és Kiss Helga angoltanárok. A a lektorok hétfőn és kedden az elsősöknek tartottak foglalkozásokat, szerdán és csütörtökön a másodikosok voltak soron. Az órákon a gyerekek táncoltak, énekeltek, a kommunikáció fontosságáról tanultak, és közben tökéletesítették angoltudásukat. A nap végén a legügyesebbek, vagyis akik a legtöbb pontot gyűjtötték a foglalkozások során, a távoli országokból hozott ajándékokat nyerhettek. Öröm volt nézni Rustam és Carissa lelkesedését, illetve kultúránk és hagyományaink iránt tanúsított érdeklődésüket, tudásvágyukat.

interkulturális Angollektorok Pénteken négy diákunkkal (Kocsis Anna I. A, Lajos Sára I. B, Szolcsányi Laura II. A, Lévárdy Anna II. B) városnéző túrára vittük vendégeinket. Megnéztük a Kék templomot, a Szlovák Nemzeti Színház történelmi épületét, a Prímási palotát, illetve az Grassalkovich-palotát. Diákjaink igazi idegenvezetőként beszéltek a nevezetességekről, és a túra végén tesztelték vendégeink új ismereteit. Rustamot és Carissat abban a reményben bocsátottuk útjukra, hogy még találkozunk velük.”
(Az iskola felvételei)

Kiss Helga, angoltanár