Vélemény

Gyerekeknek szól és MOMÓ – mi az?

MMO RádióEláruljuk, mert úgyse találjátok ki (?): A MOMÓ Rádió egy rádióadás, amely a modern technológiák segítségével igyekszik elérni, szórakoztatni és tájékoztatni a gyermekhallgatóságot. Vezetőjével, Koleszárné Krisztinával készítettünk beszélgetést.

– Mikor, ki és milyen céllal alapította a Momó Rádiót?
– 2013-ban alapítottam a rádiót azzal a céllal, hogy a gyerekek minél több mesét hallgassanak, és ezáltal megszeressék az olvasást. Valamint, hogy az interneten keresztül, a zenék és a mesék által fejlessze a gyermekek kreativitását és fantáziáját, népszerűsítse a magyar gyermekzenéket, meséket, mesejátékokat. A másik célja, hogy az interneten keresztül a határon túl élő, magyarul beszélő gyermekek is hallgathassanak magyar gyermekzenéket és meséket. A honlapon keresztül pedig kapcsolatba kerülhessenek a Magyarországon lakó kisgyerekekkel. Ezért a Momó Rádió kizárólag magyar hanganyagokat közvetít.

– Hány munkatársa van, kik ők?
– A Momó Rádiónak egyetlen munkatársa az alapító főszerkesztő: Koleszárné Krisztina.

– Miért pont ezt a formáját választotta a gyerekekkel történő kommunikációnak?
– A mai gyerekekkel a legkönnyebben interneten, okostelefonon, valamint tableten lehet legkönnyebben kapcsolatot teremteni.

– Mekkora a hallgatottsága, vannak-e visszajelzések, bemutatkozó rendezvényeik, versenyek vagy táborok a Momó Rádió szervezésében?
– Jelenleg, naponta kb. 2000-en hallgatják azon a csatornán, amin mérni lehet. De ez a szám napról-napra nő. Akik hallgatják, nagyon szeretik a Momó Rádiót, de folyamatosan várom a visszajelzéseket is, és igyekszem az alapján alakítani a rádió arculatát, műsorkínálatát.

– Hogyan készülnek a műsorok?
– Jelenleg csak előre felvett műsorok, zenék, mesék szólnak a Momó Rádióban.

– Vannak-e szlovákiai gyermekhallgatóik?
– Mivel a Momó Rádió online rádió, ezért a világ szinte minden országából hallgatják. Természetesen Szlovákiából is!

 

 Itt találtok minket: momoradio.hu 

 

– Milyen tervekkel indul a rádió a 2020-as esztendőbe? 
– Szeretném, ha minél több kisgyermek hallgatná, és a Momó Rádió által, minél többet tudnék segíteni a szülőknek, és a gyermekeknek is. A lejátszási listát, a meséket, verseket, hangos könyveket tovább szeretném bővíteni!

– S még egy lényeges tudnivaló: mit jelent a Momó szó?
– Momó, a meseregényem főhőse, egy kismanó, aki a föld alatt lakik, és onnan sugározza a műsort.

Momó Rádió

 

Momó Rádió
Krisztina, a Momó Rádió egyszemélyes szerkesztősége

Koleszár Lászlóné Krisztina vagyok. 1970-ben születtem. 29 éve élek boldog házasságban, 3 felnőtt fiam van. 2 éven keresztül vezettem a Veresegyházi Tavirózsa rádiót, ami egy helyi kisközösségi rádió volt. Amikor megszűnt, mindenképpen szerettem volna egy saját rádiót indítani.

Eddig két meseregényem jelent meg: Hechlovszky Krisztina: Momó és a manótitok, valamint a Momó a kastélyban.

Jelenleg a Momó Rádiót, másodállásban működtetem. A logót én terveztem.

A Momó Rádió honlapján található rajzok a könyvemből valók, Elek Lívia rajzolta őket.

Hallgassunk mesét: