Oktatás

A nyári oktatás beindításán gondolkodik az oktatási tárca

Márciusban megszakították a tanítást a szlovák iskolákban. Ugyanakkor az iskolák nemcsak oktatási jelleggel bírnak, hanem számos egyéb funkciót is ellátnak. Ezért az Oktatási Minisztérium már nyáron szeretne vonzóbb és játékosabb oktatási formát biztosítani a tanulóknak, és megújítani a gyermekek kapcsolattartását.

Az Oktatási Minisztérium a koronavírusos helyzetre való tekintettel azt tervezi, hogy beindítja a nyári oktatást a az alapiskolás tanulók és a középiskolás diákok számára. Ezt Branislav Gröhling oktatási miniszter jelentette ki a TA3 „A politikában” című tévés vitaprogramban. A tanítás e formája azonban nem lenne kötelező, csak az önkéntes formáját képzelik el. Az egyes iskolaigazgatók és a szülők dönthetnek arról, hogy mely iskolákban akarják így oktatni a gyermekeket. Az oktatási miniszter kijelentette, hogy ajánlatot akar tenni az iskoláknak, hogy a tereiket kínálják fel diákjaiknak nyári iskola céljaira. Ez nem klasszikus oktatás lenne, mint a jelenlegi tanév során, hanem számos más alternatív és szórakoztató oktatási módszert alkalmaznának.

nyári oktatás

Egy hozzászólás

  1. Most kellett volna két hónap szünetet adni a diákoknak és mindenkinek könnyebb lett volna/ diákoknak , tanároknak, szülőknek/ és nyáron be lehetett volna hozni a két hónapot simán. De most szó sem lehetett róla, nem értem miért !?!?

Nem lehet hozzászólni.