Egyéb kategória

Karantén idején több gyerek szenved otthoni balesetet

Az iskolák bezárásának egyik következménye, hogy több gyerek szenved balesetet otthon, de a szabadban is. Hiszen a szülő nehezen tud egész nap szünet nélkül figyelni a gyerekeire, főleg ha például home office-ban dolgozik, és az is előfordul sok családban, hogy ha a szülő munkába járhat, a gyerekek pedig elmúltak már mondjuk 10 évesek, egyedül maradnak otthon.

Csak a pozsonyi Nemzeti Gyerekkórházban 313 gyereket kellett ellátni a sürgősségi osztályon az elmúlt két hétben, többségük a sebészetre került. 53 gyerek szorult kórházi ellátásra.
A kórház adatai szerint a legtöbb sérülés valamilyen esés miatt történt. Veszélyes a trambulin, sok gyerek biciklin sérül meg vagy leesik az ágyról, a pelenkázóasztalról, elesik a görkorcsolyával, égési sérülések is történtek, egy gyereket pedig véletlenül hasba lőttek légpuskával. Gyakoriak a tisztítószerek, gyógyszerek miatti mérgezések is.
A gyerekkórház figyelmeztet, hogy az otthoni környezet is veszélyes a gyerekekre, sok szülő pedig nehéz helyzetbe került a koronavírus-járvány miatt. (l)