Hazai hírek

Eldőlt, hogy nem lesz tanítás a nyári szünetben

Csakis az iskolán és a fenntartó döntésén múlik, hogy lesz-e valamilyen formában tanítás és mennyi ideig a nyári szünet alatt. A minisztérium nem rendeli el semmilyen formában a tanítást.
Ha az oktatási intézmény nyári iskola megnyitása mellett dönt, az nem lesz kötelező a diákok számára, csakis önkéntes alapon fog működni, a szülő dönti el, hogy igénybe veszi-e.
Erről Branislav Gröhling oktatási miniszter nyilatkozott ma. Azt mondta, ahol lesz a vakáció alatt nyári iskola, ott a nevelésen lesz a hangsúlyt, a tanítás másodlagos lesz. Gröhling a TASR hírügynökségnek adott interjúban hangsúlyozta: „a szociálisan hátrányos helyzetű szülőknek és gyerekeknek, illetve azoknak lehetne felkínálni ezt a lehetőséget, akik úgy érzik, hogy az utóbbi hónapokban nem jutottak hozzá teljes értékű oktatáshoz”.

Beletörődtek a diákok, hogy nem kell érettségizni – alig van jelentkező

Azt is leszögezte: az iskolák nincsenek kellőképpen felszerelve ahhoz, hogy júliusban és augusztusban folytatódhasson a tanítás, például a nyári hőségben hiányoznának a légkondicionáló berendezések, és gond lenne a munkaerő biztosításával is.
Igor Matovič miniszterelnök május elején kijelentette: ha javul a járványhelyzet, biztosítani kellene a lehetőséget, hogy a gyerekek nyáron legalább egy hónapig iskolába járjanak és behozzák a lemaradást, hiszen több tízezer gyereknek nincs otthon internete, számítógépe. (l)

 

JÖVŐ HÉTFŐN BEJELENTIK: ÚJRANYITÁS: A SZÜLŐ DÖNTI EL, HOGY MEGY-E ISKOLÁBA A GYEREK