Hazai hírek Oktatás

Čaputová köszönetet mondott a pedagógusoknak és változásokat sürgetett

A járvány alatt megtudta a szülő, milyen nehéz a pedagógusok munkája, és mennyi felesleges dolgot tanulnak a gyerekek.

Zuzaza Čaputová mai országértékelő beszédében a járvány kapcsán külön kitért az oktatásügyre és köszönetet mondott a pedagógusoknak.
A válság megmutatta, hogy az oktatási rendszer alapos újraértékelésére van szükség – fogalmazott a parlamentben mondott beszédében a köztársasági elnök. Kiemelte ebben a pedagógusok szerepét, akik a járvány idején megtalálták a módját a hatékony oktatásnak, de felhívta a figyelmet, hogy a gyereknek nem egyformák az esélyeik, ez nagyban függ a- családok anyagi helyzetétől.

Az államfő szerint a járvány alatt kiderült, hogy nem kell félni a változásoktól, hiszen ez szükséges a korszerű oktatáshoz, a különbségek felszámolásához.

Rámutatott arra is, hogy az iskolák bezárása után a szülők is megtapasztalhatták, hogy a pedagógusoknak egyáltalán nincs könnyű dolguk, és ezután talán jobban tudják értékelni a tanítók munkáját. „Láthatták azt is, mi mindent tanulnak a gyerekek az iskolában, köztük sok olyasmit, amire egyáltalán nincs szükségük” – fogalmazott az elnök.

Čaputová elismerését fejezte ki a rátermett és elkötelezett tanároknak, akik sokszor az akadályok ellenére is megtalálták a módját a hatékony tanításnak, és átvették az előírt tananyagot. (l, tasr)