Technológia

A Google lecseréli legnépszerűbb szolgáltatásai logóit

logóitA Google kedden, egy videó közzétételével tudatta a világgal, hogy a Google Workspace vállalati rendszerben lecseréli legnépszerűbb szolgáltatásai logóit. Ezek között többek között ott van a Gmail levelezőrendszer, a Google Drive tárhely, valamint a Naptár és a Meet videókonferencia-szolgáltatás is, amik mostantól mind új piktogramokat kapnak.

Utóbbiak az eddigiekhez képest egyeseknél nagyobb, másoknál kisebb változást jelentenek, de a közös bennük, hogy közelebb viszik azokat maga a Google logójához. Mostantól ugyanis mindegyik logóban megtalálható a cég négy alapszíne, de ezen kívül vonalvezetésük és íveik is egységessé válnak.

Hosszú idő után megváltozik a Gmail jól ismert logója – jelentette be kedden a Google. A logóba az eddigi piros és fehér színek mellé bekerül a kék, a zöld és a sárga, azaz a vállalat több termékében is használt színvilág.

Akárcsak a G Suite, az összes Google Workspace-csomag biztosít egy egyéni e-mail-címet a cég számára, és többek között olyan együttműködési eszközöket biztosít, mint a Gmail, a Naptár, a Meet, a Chat, a Drive, a Dokumentumok, a Táblázatok, a Diák, az Űrlapok és Webhelyek.

A Google ezeket a változásokat első körben a szolgáltatások asztali böngészős változatára optimalizálta, de könnyen lehet, hogy később mobilokon is elérhető lesz néhány funkció ezek közül.

A mostani lépéssel a Google a Microsoft irodai programcsomagjával szeretné erősebben felvenni a harcot. A redmondi cég korábban hasonló elképzeléssel állt elő, amikor megalkotta az Office-hoz a Fluid névre keresztelt keretrendszert. Ez közelebb hozza a különböző alkalmazásokat (Excel, Word, Outlook), hogy a felhasználók számára könnyebb és gyorsabb legyen a munkavégzés.

A Google az újdonságokat a következő hetekben, hónapokban teszi majd elérhetővé, így az üzleti felhasználóknak érdemes majd figyelniük a változásokra.