Közösség Versenyek

A gútai fodrásztanulók sikerei az idei Szakma Sztáron

fodrásztanulók A gútai fodrásztanulók sikeresen szerepeltek az idei Szakma Sztáron. Az idei Szakma Sztár verseny az idén online térben is megrendezésre került. Ez a megmérettetés  kiváló lehetőséget nyújt a diákok szakmai kibontakozásához. Ezáltal visszajelzéseket kapnak arról, hogy mennyire mozognak otthonosan az általuk választott szakmában, mi az, ami az erősségük, mi az, amiben még fejlődniük kell.

Idén a Gútai MTNY Magán-szakközépiskola  másodikos fodrász szakos tanulói, Nagy Viktória és Lakatos Sabrina is bekapcsolódtak a versenybe. A felvidéki elődöntők tesztírása a kialakult helyzet miatt rendhagyó módon, online formában valósult meg. Mindkét tanuló sikeres megoldóként szerepelt a versenyen.

Megkérdeztük a versenyen részt vett tanulóinkat is, hogy hogyan élték meg, hogyan érezték magukat és milyen tapasztalatokkal gazdagodtak?

Nagy Viktória, II.A fodrász szakos tanuló erről így vélekedett:

március 9-én vettem részt a Szakma Sztár versenyen. Számomra ez egy hatalmas élmény volt, mivel korábban még sosem volt alkalmam semmilyen versenybe bekapcsolódnom. A pandémia miatt otthonról oldottuk meg a feladatokat online formában, melyen jelen volt a szintén versenyző osztálytársnőm és két tanárnő is.

A verseny kezdete előtt nagyon izgultunk, viszont ez a feszültség lassan feloldódott, a tanárnők is bíztattak bennünket.

A feladatsor nagyon változatos volt. A feladatok témái között megtalálható volt a kémia, anyagtan, művészettörténet technika és ekonómia. Véleményem szerint a feladatok nem voltak annyira igényesek, érthetőek és világosak voltak számomra. Úgy érzem, hogy jól teljesítettem, igyekeztem magamból kihozni a maximumot.

Ha a jövőben újra megrendezésre kerülne a verseny, ismét szeretnék részt venni rajta, mivel számomra ez egy igazán nagy élmény volt. Örülök, hogy további tapasztalatokra tehetek szert a választott szakomban.

Köszönet illeti  Borovicza Boglárka felkészítő tanárnőt!