Lapajánló Szabadidő

A Kabóca májusi számából

májusi Május tele van szép ünnepel. A hónap egyik vasárnapján az édesanyákat köszöntjük, a másikon pünkösdölünk, feldíszítjük a templomokat jázminnal és pünkösdi rózsával. De az ünnephez kapcsolódó régi hagyományok felelevenítésébe is örömmel bekapcsolódnak a gyerekek, pünkösdi királynéjárást vagy királyválasztást akár az iskolában is tarthatnak. A Kabóca legújabb számából a májusi ünnepek mibenléte mellett pedig még azt is megtudhatják, hogy meddig tart a pünkösdi királyság.

A májusi számban a természetjárók oldalán most az öreg erdők öreg fáiról, a korhadt és holt fák hasznáról olvashatnak. A meserovatban belelapozhatnak Z. Német István egy királyficsúr különös kalandjairól szóló kétkötetes, nagyon szórakoztató mesekönyvébe, s jókat derülhetnek a vicces helyzetekkel, jellemekkel és nevekkel teli történeten.

A versoldalon Csehy Zoltán versei a perjeszittyóról meg a cseresznyepiercingről ugyancsak meghökkentik a gyanútlan olvasót. Szó van a lapban továbbá a pénzről (hiszen talán még az anyák napi virág is pénzbe kerül!), néhány meglepő tényről a pénz évezredes történetéből, selmecbányai pénzhamisítókról, és még a pénzszámolás angol alapkifejezéseit is megtalálják a kabócások a májusi lapszámban a sok játék, feladat, kifestő és kivágós papírjáték, mesék és versek mellett.

%d bloggers like this: