Konferencia Oktatás

Rancsó Andrea: A Felvidéki Értéktár

Rancsó Andrea, a Felvidéki Értéktár Bizottság elnöke, az értéktár korábbi szakmai alelnökének bevezetője és előadása a „Digitális technológiák alkalmazása a helytörténeti kutatásban” címen megtartott képzésen.

Helyszín: MPC – Módszertani Központ, Komárom

Időpont: 2021. július 12.

A Mentor Tehetségsegítő Tanács segítségével szervezett képzés foglalkozik az értéktárak, értéktár-mozgalmak és azok adatbázisának bemutatásával, a Kincskeresőkre készített munkák adatgyűjtésének és feldolgozásának módszertanával, valamint igyekszik megismertetni a résztvevőket a podcast műfajjal és a helytörténeti munkák számára használható hang- és video-felvételek készítésével, vágásával, szerkesztésével.

„Ha egy civil szervezet, vagy iskola felfedezi, hogy az értékek és azok megőrzése az oktató- nevelő programon keresztül is illeszkedik az oktatási folyamatukba, akkor az adott intézmény számára tudunk módszertani segítséget nyújtani. A finanszírozást pedig közös erővel kell megoldani pályázati pénzek, önkormányzati támogatások, szponzorok bevonásával. Maga a munkafolyamat az értéktár adatbázisból indul ki, és annak tartalmi bővítése is része a munkának.”