Hazai hírek

Iskolabezárás: Gröhling nem tajtékzik, de nagyon nem örül

Gröhling nem tajtékzik, de nagyon nem örül
Branislav Gröhling oktatási miniszter

„Minden egyes iskoláért, minden egyes letanított óráért harcolni fogok” – jelentette ki ma Branislav Gröhling oktatási miniszter, aki nagyon nem örül a bezárásoknak.
Persze ez mit sem változtat azon, hogy jövő hétfőn az összes középiskola és az alapiskolák felső tagozata áttér a távoktatásra.

A miniszter azt mondta, nem tudja elfogadni az iskolák bezárását, ezért az új járványügyi intézkedések ellen szavazott a mai kormányülésen, és örül, hogy az SaS a végsőkig kiállt a tantermi oktatás folytatása mellett.
Azzal érvel, hogy azokban a járásokban, ahol a közegészségügyi hivatal nem záratta be az összes iskolát, a diákok 80 százaléka most is jár iskolába.

Arra nem lát okot, hogy a karácsonyi szünet után, január 10-én csak a beoltott tanulók térhessenek vissza az iskolapadba, szerinte biztosítani tudják a megfelelő körülményeket, például a teszteléssel.

Egy kérdésre válaszolva Gröhling kijelentette, nem gondolkodik azon, hogy lemond, ha a gyerekek a szünet után nem térhetnek vissza az iskolákba.