Hazai hírek

A szülők azt akarják, hogy maradjanak nyitva az iskolák

(Pixabay)

A szülők 82,3 százaléka azt akarja, hogy nyitva maradjanak az iskolák, akkor is, ha romlik a járványhelyzet – jelentette be Branislav Gröhling oktatási miniszter. Hozzátette, hogy ennek nagyon örül. Ezek a szülők azt szeretnék, hogy minél tovább tantermi tanítás legyen, akkor is, ha ugrásszerűen emelkedik a fertőzöttek száma az országban.
A minisztérium ugyanis a szülők körében végzett felmérést arról, hogyan kellene kezelnie a járványhelyzetet az iskolaügynek. Több mint 1000 főt kérdeztek a január közepén végzett felmérés során, csak 13 százalék válaszolta, hogy be kellene zárni az iskolákat, ha romlik a helyzet, 4,7 százalék nem tudott dönteni ebben a kérdésben. A felmérést az AKO ügynökség készítette.

Az e heti szerdai adat szerint a tanulók 21 százaléka van házi karanténban, ám egyes számítások szerint a hét végére 50 százalékra ugorhat az arányuk.

Gröhling viszont rámutatott egy másik adatra. Mint mondta, az iskolák kétharmadában eddig egyetlen osztályt sem kellett karanténba küldeni ezen a héten, tehát teljesen megalapozatlan bezárni az összes iskolát.