Hazai hírek

Január 10-én kinyitnak minden iskolát

átsorolás,iskolák, kinyitnak minden iskolát ,pedagógusokMehetnek iskolába a gyerekek a téli szünet után. Hétfőn, január 10-én tantermi oktatással folytatódik a tanév az alapiskolákban és a középiskolákban, és érvénybe lép a korábban működő ún. iskolai szemafor – jelentette be Branislav Gröhling oktatási miniszter.

Az iskolákban kötelező lesz a maszk, a diákok tesztelésére a minisztérium 3 millió tesztet küldött szét.
Gröhling szerint már nem lesz országos iskolabezárás, csak a fertőzött osztálynak kell karanténba vonulnia, ezt az iskola igazgatója rendeli el.

Nem vonatkozik azonban a karantén a beoltott és a fertőzésen már átesett tanárokra és a diákokra sem – ők járhatnak iskolába.

Egész iskolák bezárásáról a regionális egészségügyi hivatal dönthet, például ha rosszabbra fordul a helyzet, és sok osztály lesz karanténban egy-egy iskolában.

Az iskolák kinyitását az tette lehetővé, hogy a 3200 körüli maximáis kórházi kapacitásról 2300-ra csökkent mostanra a Covid-osztályokon ápoltak száma. Azonban három-négy héten belül számítanak az omikron variáns miatti újabb hullám tetőzésére, amely az egészségügyi minisztérium szerint ismét megtölti a kórházakat.