Hazai hírek

Nagykaposon bezárt valamennyi oktatási intézmény

A súlyosbodó járványhelyzet miatt a Nagymihályi (Michalovce) járásban található Nagykapos városában bezárt valamennyi oktatási intézmény. Az, hogy február 2-án, szerdán a tervek szerint újra megnyitják-e őket, a kötelezően karanténba helyezett gyermekek számától függ. Ezt Petrikán Péter polgármester megerősítette a TASR-nek is.

nagykapos„A szlovák tannyelvű alapiskolában a 20 osztályból csak öt volt jelenléti oktatásban, a magyar tannyelvűben pedig a 21 osztályból nyolc, de ezeknél azonban túl alacsony volt a tanulók száma. Az óvodákban (bölcsődékben) még rosszabb volt a helyzet, az egyikben 80 gyerekből 18, a másikban 149-ből 33 volt jelen, és betegség, karantén vagy betegszabadság miatt a személyzet nagy része is hiányzott” – mondta, hozzátéve, hogy az alapiskola, az óvoda, valamint a bölcsőde, az alapfokú művészeti iskola és a szabadidőközpont bezárásáról a városi válságstáb a regionális közegészségügyi hivatallal való egyeztetés után döntött. Az általános és középiskolák tanulói szerda óta távoktatásban tanulnak.

A polgármester hozzátette, az intézmények igazgatóinak hétfőn és kedden (január 31. – február 1.) van idejük arra, hogy tájékozódjanak a tanulók és a személyzet aktuális helyzetéről. „Ha jól megy, akkor visszatérnénk a jelenléti oktatáshoz” – zárta.

Híreink szerint az Erdélyi János Alapiskolában is jelentős a fertőzöttség, osztályonként 6-8 covidos gyerek van és a pedagógusok közül is többen megfertőződtek. Az iskola honlapján a ez az értesítés található:

Az Erdélyi János Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket és a
gyerekeket, hogy a járványhelyzetre való tekintettel és a különféle légúti
megbetegedések magas száma miatt a Regionális Közegészségügyi Hivatallal,
valamint az iskolák vezetőivel való egyeztetés alapján Nagykapos Város
Válságstábja 2022. január 25-én a következő döntést hozta:

2022. január 26-tól, tehát holnaptól, február 1-ig alapiskolánk valamennyi
osztálya távoktatásra tér át.

A tanítás órarend szerint, online formában valósul meg.
A tanításon való
részvétel kötelező! 

Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola nagykapos
A Műszaki és Szolgáltatóipari Szakközépiskola heti programja