Könyvajánló Matematika

Matek a köbön – egy könyv, amely segít megszeretni vagy túlélni a matekot

Matek a köbön

Akinek a „Matek a köbön” a kezébe került, csak dicséri ezt a könyvet, melyben több száz csodás és meghökkentő matematikai tényt található.

Aki szereti a matekot, annak különösen ajánlott, aki pedig nem, az talán megszereti, de mindenképp könnyebbé teheti számára a tanulást.

„Ismerkedj meg a híres matematikusokkal, tudj meg mindent a kávéscsészévé alakuló fánkról, és számolj a növényekkel! Olvass a matek szerepéről a természetben, a művészetben, az építészetben és a sportban! Tudd meg, hányszor kell egy papírlapot félbehajtani ahhoz, hogy a Holdig érjen (kevesebbszer, mint gondolnád), és hogy egy apró számítási hiba hogyan semmisített meg egy 125 millió dolláros űrszondát! Mindeközben pedig megtanulhatsz néhány hasznos matektrükköt, továbbá egy feltörhetetlen titkosírást, és kacifántos feladványokkal élesítheted az elméd” – olvasható a könyv előszavában.

„A matematika varázslatos és körbevesz minket. Ami látható, tapintható, vagy akár csak elképzelhető, abban valószínűleg matek is van. Több száz meglepő és lenyűgöző matematikai tény, amelyek segítenek megérteni egy sor jelenséget, amelyekkel a hétköznapokban is találkozhatsz. Irány a számok és formák birodalma!”

A könyv 7 éves kortól ajánlott, és az internetes hirdetések szerint nemcsak Magyarországon, hanem Szlovákiában is megvásárolható.

Matek a köbön Matek a köbön