Könyvajánló Szabadidő

Nyár! Napsütés! Strandolás!

Susanne Gernhäuser Keress, találj, mesélj! Nyáron című kötetét Tihor Szilvia ültette át magyarra (Scolar Kiadó, 2021).

Nyár! Napsütés! Strandolás! Amikor süt a nap, legszívesebben reggeltől estig kint lennénk. Ilyenkor lehet a legjobbakat játszani a kertben, és nagyokat fagyizni. Ebben a böngészőkönyvben a nyár vidám pillanatképeit gyűjtöttük össze.

Nyár! Napsütés! Strandolás!

A képeskönyv tizenegy nagy, részletgazdag képén sok érdekes dolgot lehet megfigyelni. A könyv készítői minden oldalpár szélén kiemeltek néhány tárgyat, élőlényt vagy személyt, melyeket a gyerekek megkereshetnek az adott oldalpár nagyméretű képén.

Keress, találj, mesélj! köteteken belül külön csoportot alkotnak a TavasszalNyáronŐsszel és Télen című részek. Külön érdekességük, hogy mind a négy kötetben ugyanazokat a helyszíneket találjuk, így a gyerekek nemcsak egy könyvön belül böngészhetnek, hanem az egyes részeket összehasonlítva azt is megfigyelhetik, hogy milyen különbségek vannak az egyes évszakok között.

Keress, találj, mesélj! Évszakok Keress, találj, mesélj! Tavasszal Keress, találj, mesélj! Ősszel Keress, találj, mesélj! Télen

Susanne Gernhäuser 1966-ban Nürnbergben született, történelmet és németet tanult a Stuttgarti Egyetemen. Tanulmányai alatt ott dolgozott a Történeti Intézetben, és ez idő alatt számos esszét publikált és iskolai könyvkiadónál dolgozott. Később szerkesztőként egy stuttgarti kiadó kulturális könyvprogramjáért volt felelős. Két fia születése óta szabadúszó szerkesztőként dolgozott különböző kiadóknál, és számos könyvet írt a Ravensburger Buchverlag számára. A Bodeni-tó közelében él.