Felhívások

Európai programozási hét Farkasdon

A 10. alkalommal megrendezett Programozás Hete az Európai Unió által elindított, de mára világméretűvé vált önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy minél több emberhez eljuttassa az algoritmikus gondolkodást, a programozást és a korszerű digitális technológia eredményeit.

Az életben való előre lepéshez elengedhetetlen a digitális eszközök működésének megértése. Szerencsére ma már egyre több iskola kínál erre lehetőséget a tanórán kívüli programokkal, szakkörökkel és programozási, robotikai versenyekkel.

A kódolás és a programozás egyre fontosabb szerepet tölt be az oktatásban, hiszen az algoritmizálás, a programozás képessége egyre szélesebb körben elvárt készséggé válik a munkaerőpiacokon.

Ma már nemcsak a programozóknak, szoftverfejlesztőknek van szüksége a kódolásra, hanem lényegesen egyszerűbb formában ugyan, de szinte mindenkinek. A pék programozható kemencéje, az autóbuszvezető által irányított utastájékoztató rendszer, a ruházati boltvezető heti rendelésének feladása is mind-mind algoritmusok által vezérelt digitális rendszerek, amelyek működéséhez legalább alap felhasználói szinten érteni szükséges a hatékony munkavégzéshez.