Hazai hírek

Ne kérdezzék se az SZMPSZ adatfeldolgozóit, se a Bethlen Gábor Alapkezelőt

kérdezzékA Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. az alábbi kéréssel fordul a szülőkhöz:

Mint arról bizonyára Önök is értesültek, a „Szülőföldön magyarul” programban az 2023/24-es évre szóló nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást igénylő, jogosult pályázók számára a kifizetés 2023. szeptember 4-ével megkezdődött.

A KIFIZETÉS FOKOZATOSAN, TÖBB ÜTEMBEN TÖRTÉNIK, MERT MÉG FOLYIK AZ ADATFELDOLGOZÁS ÉS A BETHLEN GÁBOR ALAPKEZELŐ ZRT. ÁLTALI EGYENKÉNTI JÓVÁHAGYÁS.

Kérjük az érintettek, a szülők türelmét, valamint azt, hogy vegyék figyelembe a fentieket és ebben az ügyben feleslegesen ne kérdezzék sem az SZMPSZ adatfeldolgozóit, sem a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. dolgozóit, mert állandón ismétlődő telefonon való érdeklődésükkel akadályozzák felelősségteljes munkájukat, és ezzel hátráltatják a kifizetések ütemtervét.
Üdvözlettel:

SZMPSZ


Egy másik, az MTI-hez eljuttatott közleményből kiderül, hogy „a támogatások kifizetése – amelyet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a külhoni partnerszervezetek bonyolítanak – szeptember 4-én indult el a szlovákiai támogatások első ütemének utalásával és a következő hetekben több ütemben valamennyi külhoni régióba megérkezik”.

Mivel Szlovákiában szeptember 30-án tartják a parlamenti választást, valószínű, hogy addigra minden érdekelt megkapja a pénzét.


 

https://kjaibk.edupage.org/news/#1043

%d bloggers like this: