Hazai hírek Versenyek

Mesefesztivál volt Szentpéteren

A szentpéteri Kossányi József Alapiskola és Óvoda 2019. november 27–29-én rendezte meg 13. Mesefesztivált. A rendezvény célja, hogy minél többen átélhessék a mesevilág varázslatos vonzásának örömét, tudást és erőt adó szavait, történeteit. Az iskola beszámolója:

Kossányi József Mesefesztivál
A teltházas előadás hatalmas sikert aratott!

A rendezvény fontos küldetése a hagyományőrzés is, éppen ezért a háromnapos program a szerdai tanulmányi kirándulással indult. Az alsó tagozat tanulói a Monostori Erődbe látogattak Az élvezetes tárlatvezetés kézműves foglalkozással folytatódott, ahol a tanulók kipróbálhatták a kalácskészítés fortélyait, vagyis a pékmesterség rejtelmeibe kóstolhattak bele. Délután a gútai malomban ámulva figyelhették meg, hogyan lesz a gabonából liszt. A fesztivál csütörtökön meseolvasó versennyel folytatódott, melyen az iskola alsó tagozatosai vettek részt. Pénteken a szentpéteri kultúrház változott mesebeli világgá. Az 1-5. osztályos tanulók csapatokban mérhették össze kreativitásukat és meseismeretüket. Olvastak, értelmeztek, rejtvényeket oldottak, alkottak, ragasztottak, terveztek és rajzoltak. A vetélkedő nehéz feladatai ellenére a versenyzők tisztességgel kiállták a próbát, megoldották a feladatokat és megalkották fakanálból bábcsaládjukat. A legtöbb pontot gyűjtő csapatok megkapták a megérdemelt jutalmukat, minden győztes könyvet kapott ajándékba.

Pogácsasütő Verseny

Idén a Kossányi József Alapiskola és Óvodában a harmadik Pogácsasütő Versenyt rendeztük. A 18 különféle pogácsa nagyon finom volt, a Legfinomabb Pogácsa díját Major Ágnes nyerte. A péntek délelőtti program egyik célja fiatal amatőr színjátszók bemutatása volt. Idén három iskola színjátszócsoportja lépett színpadra. A hetényi Tarczy Lajos Alapiskola Gólyaláb csapata a Csudahalott című darabot, a perbetei vendégek a Doroty Óz birodalmában című mesét adták elő a Kis Tündérvirágok tolmácsolásában. A szentpéteri iskolát a Fekeč Péter tanító bácsi vezette negyedikesek csoportja képviselte. Ők a Lúdas Matyit mutatták be.
A rendezvény fénypontja a Szigetszentmiklósi Sziget Színház János vitéz című daljátéka volt. A darab rendezője Pintér Tibor, akit Jancsi szerepébe bújva csodálhattak a lelkes rajongók. A szentpéteri kultúrházat a társulat tagjainak csodás éneke zengte be.
A teltházas előadás hatalmas sikert aratott! Így volt, igaz volt, aki nem hiszi, járjon utána!

Bukovszky Nóra tanítónő