Egyéb kategória Szabadidő

Járt már az optikai csalódások és illúziók múzeumában?

Tripland. Ez a neve annak a helynek Pozsonyban, ahol a „szemfényvesztést” próbálják számunkra kézzelfoghatóvá tenni. Az optikai csalódások és illúziók múzeumában.

 

Pontosabban hazavihetünk olyan fotográfiákat, amelyeken egészen szokatlan és hihetetlen helyzetekben találjuk magunkat. Olyan illúziókat élhetünk át és örökíthetünk meg, amelyeket a való életben nem tudnánk lencsevégre kapni.

Képzeljétek el, hogy egy jegesmedvét húztok magatok után kötélen. Egy majom csókot nyom a popótokra. Vagy fél kézzel a pozsonyi UFO tetejéről csüngtök lefelé…

Hát ilyeneket lehet „átélni” ebben a múzeumban. Vagyis ezek illúzióját.

 

A szervezők ígérete szerint ez nem csupán egy sima múzeumlátogatás, hanem olyan élményt adó hely, ahol biztonságosan lehet barangolni egy félelmetes dzsungelben, el lehet pattanni az Antarktiszra, hipp-hopp megcsodálni Ausztráliát, Ázsiát, vagy felhörpinteni egy pohár löttyöt egy földönkívülivel a galaktikus bárban….

Mindezt az optikai illúzió segítségével, amely itt nem csalás, nem ámítás, hanem művészeti kifejezőeszköz.

És persze jó szórakozás.

A múzeum bevonja a látogatót – és nem csak a gyerekeket! – egy-egy történetbe, valamilyen izgalmas világba, kalandba, ahol csak táthatjátok a szátokat, mert az érzékeitek csudára megtévesztenek. S ha mégsem hisztek a szemeteknek:

a hazavitt felvételek alapján senki se vonhatja kétségbe a kalandotokat!