Hazai hírek

Nem ajánlják az óvodák kinyitását, tárgyalnak az iskolák sorsáról

óvoda
(MTI-felvétel)

Bár mától kinyithatnak az óvodák, az oktatási minisztérium ezt nem javasolja. Ajánlása szerint minden fenntartó fontolja meg, hogy csak az egészségügyi alkalmazottak, rendőrök, tűzoltók stb. gyerekeit fogadják az óvodák. Nem ajánlják az óvodák kinyitását, tárgyalnak az iskolák sorsáról
Ezzel elérkeztünk ahhoz a fekete forgatókönyvhöz, amelyről ITT ÍRTUNK decemberben: az országos lezárás miatt csak a létfontosságú munkahelyeken dolgozó szülők gyerekei járhatnának óvodába és az alapiskola alsó tagozatára.

A minisztérium mostani javaslata hozzáteszi, hogy lehetőleg azokat a gyereket se fogadják az óvodák, akiknek szülei home office dolgozhatnak.
Hogy ki lehet-e nyitni jövő hétfőn az iskolákat, arról ma tárgyalt az oktatási miniszter és a járványstáb, ennek esélyeiről itt tájékoztattunk: A téli szünet után, január 11-én sem nyitják ki az iskolákat.

A minisztérium legkésőbb holnapra ígér tájékoztatást az iskolák sorsáról, a mai onlájn-konferenciába az ország 70 legnagyobb városának polgármesterét is bevonják. (l)