Könyvajánló

Húsvéti könyvújdonságok

Jörg Mühle: Kukucs, Kisnyuszi!
A már jól ismert, interaktív Kisnyuszi-lapozókon a legkisebbek Kisnyuszi mindennapi tevékenységeit követhetik végig. A sorozat kötetei 0-3 éves gyereknek szólnak, praktikusak.

A korábban megjelent Kisnyuszi fürödni megy, Kisnyuszi aludni megy és Kisnyuszi bibis lesz kötetek után most itt a negyedik rész, melyben a játéké a főszerep! A kicsik Kisnyuszi játszótársai lehetnek, lökhetik a hintáját, megcsikizhetik vagy éppen kukucskálhatnak a kedvenc nyuszijukkal.
3 éves korig

 

Axel Scheffler: Pipp és Polli – Születésnap
Axel Scheffler Pipp és Polli-meséi olyan történetek, melyeket kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők egyaránt szeretnek, és most itt van a sorozat 10. kötete. Pollinak szülinapja van és Pipp egy csodaszép tortát sütött neki. De ahogy az asztal felé vitte, valami szörnyűség történt. Pipp megbotlott! A torta a földre pottyant. Most mi lesz?  A mókás történet szórakoztatja a kicsiket, de a lapozóban a felolvasó szülők is találhatnak olyan játékötleteket, amiket egy szülinapi zsúron ki is próbálhatnak.
3 éves korig

p

Dániel András: Kuflik és a vándorkaktusz

A 2021-ben az Év Gyerekkönyv Írója-díjjal kitüntetett Dániel András mókás kuflis története az egész családnak remek választás. A legújabb kötetben egy különleges vendég érkezik a kuflikhoz: a vándorkaktusz, aki bejárta az egész világot. Nagyon sok szép helyen megfordult már, mégis nagy élmény neki, amikor új barátai, a kuflik körbevezetik az Elhagyatott Réten, és megmutogatják neki a kedvenc helyeiket. Amikor a kaktusz bejelenti, hogy továbbáll, a kuflik nagyszabású búcsúestet rendeznek neki. Nagyban folyik az ünneplés, amikor váratlanul kiderül, hogy nem csak kedves vendégüktől kell elbúcsúzniuk…

3 éves kortól