Hobbi Szabadidő

Húsvéti dekorációk egyszerűen

Küszöbön a húsvét, készülhetnek a húsvéti dekorációk. Találtunk nektek néhány tojásos és nyuszis tippet, amik mutatósak, de könnyen elkészíthetőek. És van még egy előnyük: nem kell semmiféle extra kellék, csak ami megtalálható a legtöbb háztatásban. Próbáljátok ki!

1. TERMÉSZETES ALAPANYAGOKKAL SZÍNEZETT TOJÁSOK

A különböző színűre mázolt tojások a húsvét igazi klasszikusai, az elkészítésükhöz nincs mindenképpen szükség mesterséges tojásfestékre, természetes anyagokból is megoldható. Az alábbi növényekből a következő színező anyagokat tudod elkészíteni:

    • a lilás, kékes színhez lila káposztát használj
    • a narancssárgához vöröshagymahéjat
    • a piroshoz céklát
    • a citromsárgához pedig kurkumát

2. KÜLÖNLEGES HÚSVÉTI TOJÁSOK

Ha valami egyedibbet szeretnél, mert bolondulsz a különleges darabokért, ahhoz is találsz néhány remek ötletet az alábbi videóban:

3. ZOKNINYUSZI

A húsvét másik nagy slágere természetesen a nyuszi. Mindenféle formában. Talán nem is gondolnád, hogy akár zokniból is nagyon aranyos tapsifülest készíthetsz, és nem is lesz hozzá sok mindenre szükséged, csak egy zoknira, töltelékre (ami lehet például rizs, bab vagy lencse) és még néhány általános hozzávalóra, ami biztosan van otthon.

4. PAPÍRDÍSZEK

Papírból is rengeteg látványos dísz készülhet, például nyuszi vagy különböző húsvéti füzérek, amik ünnepivé teszik majd a lakást vagy a kertet. Ebben a videóban egy cuki papírnyuszi elkészítési módját találod:

Itt pedig háromfajta színes füzérét:

Forrás: mindmegette.hu