Hazai hírek Versenyek

Október 14-ig lehet jelentkezni az Estöri kreatív történelmi vetélkedőre

Háromfős csapatok és felkészítő tanáraik jelentkezését várják az Estöri kreatív történelmi versenyre, amely idén a dualizmus korát dolgozza fel digitális eszközök segítségével – közölte az Esterházy Magyarország Alapítvány.

Hogyan látják a polgári társadalom és az iparosodás kialakulását azok a fiatalok, akik a negyedik ipari forradalomban élnek? Hogyan képzelik el a dualizmuskori hírlapok címlapjait? Influencer vagy híradós lett volna Deák Ferenc? Milyen korlenyomat maradt volna fönn a kiegyezés korából, ha már akkoriban is lett volna internet? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az Estöri történelmi verseny, amelyet negyedik alkalommal rendeznek.

A 16–17 éves diákoknak hírportál címlapokat és közösségi médiaoldalakat kell felépíteniük és menedzselniük. Megtanulják, mi a hírérték, elsajátíthatják a megnyerő címek és bevezetők írásának rejtelmeit. Mivel kiemelt jelentősége lesz a megfelelő szöveges- és vizuális ábrázolásnak, nem csupán a történelemkedvelőket, de azokat is várják, akik a média, a kommunikáció, az informatika, a művészettörténelem vagy a rajz iránt vonzódnak.
A hat hónapig tartó, többfordulós verseny döntősei a kismartoni Esterházy-kastély Haydn termében mérhetik össze tudásukat és kreativitásukat.
Jelentkezni az estori.hu oldalon lehet.

The post Október 14-ig lehet jelentkezni az Estöri kreatív történelmi vetélkedőre appeared first on Magyar iskola.