Könyvajánló

Időgépek, atomok és kozmikus energia

Isteni szikrák sorozat Időgépek

Az Isteni szikrák-sorozatban öt híres feltaláló életét és korszakalkotó találmányaikat ismerhetitek meg játékosan a gyerekek!

A gyerekek nyelvén, érthetően íródott mesés tudományos könyvek. Nem rázúdít a gyerekekre egy halom szakkifejezés, hogy kezdjenek vele, amit tudnak, hanem történetbe csomagolva, humorral fűszerezve találkoznak eddig ismeretlen tudományágakkal, felfedezésekkel.

A könyvek felépítése leginkább egy képregényre hasonlít, sok-sok illusztráció díszít minden oldalt. Ezek magyarázatként is remekül működnek, megkönnyítik az információk feldolgozását, és ráadásul viccesek.
Az eddig megjelent kötetekben öt lángelme életébe és felfedezéseibe nyerhet betekintést a kis olvasó.

Albert Einstein a világ egyik legnépszerűbb, legismertebb tudósa. Még az is tudja, hogy néz ki, aki tudományos munkáját nem ismeri, és a személyisége legalább olyan izgalmas, mint a külseje! A tudományos munkája könnyed, érthető stílusban.

Marie Curie élettörténetét olvasva az embernek egyrészt azonnal kedve támad tanulni, másrészt a kötet szuperül vezeti végig az olvasót a nők egyenlőségi küzdelmein is.

Nikola Teslával minden olyan gyerek (és felnőtt) azonosulni tud, aki egy kicsit kilóg a sorból: már gyerekkorában igazi felfedező volt, folyamatosan bajba is került kísérletei miatt, egyszer például majdnem ledarálta egy vízimalom! Élete regénybe illően kalandos és hányattatott volt, és a világ egyik legjelentősebb feltalálója. Rengeteg találmánya és világraszóló újítása közül a legismertebb a váltakozó áram, de ő találta fel például a távirányítót,

Stephen Hawking a 20. század egyik legjelentősebb tudósa, nevéhez rengeteg elképesztő felfedezés fűződik. Zsenialitását nagyszerűen tükrözi, hogy remek érzékkel tett érthetővé az érdeklődők számára csavaros elméleteket. Ha téged speciel semennyire nem érdekelnek a párhuzamos univerzum-elméletek, a szingularitás vagy a szupermasszív fekete lyukak, a gyereked viszont megállás nélkül ezekről faggat, arra is remek lehet, hogy te is megismerkedj kicsit a kifejezésekkel.

Leonardo da Vinci megkerülhetetlen alak a legtöbb tudományágban. Egy igazi polihisztor volt, talán a valaha élt legnagyobb zseni. Rengeteg olyan találmánya van, amik a mai napig az életünk részei