Hazai hírek Oktatás

Sok jó bizonyítványt mindenkinek!

Hétszázezernél több iskolás kapja meg ma a félévi bizonyítványt. Reméljük, senki se lesz csalódott – főleg nem a szülők, és a gyengébb teljesítményt is biztatással jutalmazzák.

„A féléves értékelés nem nyilvános dokumentum. Az iskola azonban a diák, a törvényes képviselője vagy az intézmény képviselőjének írásbeli kérvénye alapján kiadhatja a félévi bizonyítványt a tanulóknak” – közölte az oktatási tárca. A tanulót minden tantárgyból folyamatosan értékelik a félév során, és az összesített értékelést a félévi bizonyítványban tüntetik fel.

Az alapiskolák 1-5. évfolyamában osztályzással és szóbeli értékeléssel, vagy a kettő kombinációjával, a 6-9. évfolyamban osztályzattal értékelik a tanulót, vagy az érdemjegyet kiegészíthetik szóbeli értékeléssel. A középiskolai diákok előmenetelét osztályozással vagy az osztályzattal és a szóbeli értékelés kombinációjával értékelik.

64 ezer kiselsős  kapja meg élete első iskolai bizonyítványát, emellett 504 501 alap- és 212 616 középiskolás tudja meg, mennyire értékelik a féléves teljesítményét a tanárai az ország 2344 alap- és 872 középiskolájában.

Idén meg sem pihenhetnek a gyerekek és oktatók, hiszen szerdán kezdődik a második félév.

Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megye iskoláiban február 20-án kezdődik az egyhetes tavaszi szünet.

Február 27. és március 3. között a Besztercebánya, a Zsolna és a Trencsén megyei, végül március 6. és 10. között a Kassa és az Eperjes megyei iskolások élvezhetik a tavaszi szünetet.

Egy régi bizonyítvány…